storitve

Triki, ki vam bodo pomagali do poceni letalske karte

V zadnjih treh letih je bila letalska industrija v pravi krizi. Razlog je bila seveda pandemija, ki je svoje kremplje močno zasadila tudi v ostale panoge in pustila svoje sledi na praktično vsakem področju življenja. V letošnjem letu pa kaže, da vendarle gospodarstvo okreva. Na žalost pa se to odraža v vsesplošni inflaciji, ki za sabo potegne visoke cene. Te se poznajo tudi v turizmu.

Če se odpravljate v tujino z letalom, se boste spraševali, ali je kje na voljo poceni letalska karta. Najbolje bo raziskati, kdaj so letalske vozovnice najcenejše, da zanje ne boste zapravili vseh svojih prihrankov. Ogromno informacij vam turistične agencije in posredniki ponujajo na spletu, zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj koristnih namigov, ki jih lahko uporabite pri načrtovanju dopusta.

poceni letalska karta1.p3

Kljub nepredvidljivim razmeram ostajajo nekatere stvari nespremenjene

Zelo priporočljivo je, da svoje ideje za potovanje spravite v realnost že kakšne tri do štiri mesece pred načrtovanim odhodom. Tako boste na primer o počitnicah v juliju ali avgustu morali razmišljati že marca ali aprila. Kot ste najbrž tudi sami že izkusili, poceni letalska karta v zadnjem trenutku pri večini ponudnikov ni več na voljo. Kdor prej pride in pravočasno rezervira, prej melje oziroma brezskrbno preživi čas do poleta.

Je pa lahko tudi prezgodnji nakup slaba poteza, zato tudi ni smiselno kupovati vozovnic več kot pol leta vnaprej. Takrat so namreč lahko karte zelo drage, saj jih boste kupovali močno izven sezone. Zato bo najbolje počakati vsaj kakšen mesec. Običajno obdobje nižjih cen naj bi se začelo kakih pet mesecev pred predvidenim odhodom.

Najbolje je, da ponudbo preverite večkrat. Lahko si tudi naložite kakšno aplikacijo, ki vas bo z alarmom obvestila o doseženi želeni ceni. Priporočljivo je, da si vozovnico prek spleta rezervirate ob torkih ali sredah, medtem ko za najboljši dan za nakup velja nedelja. Takrat je največja verjetnost, da bo poceni letalska karta.

poceni letalska karta1

Od česa je odvisno kdaj so letalske vozovnice najcenejše?

Na končni znesek lahko vplivajo tudi same destinacije. Nekatere najbolj priljubljene destinacije na splošno veljajo za najcenejše, saj številni ponudniki zanje redno ponujajo akcijske cene. Tako se lahko po zelo ugodno odpravite tudi v bolj oddaljene kraje, kot so Združeni Arabski emirati, Kenija, Islandija, Jordanija, Egipt, ZDA in Kanada.

Tudi od okoliških letališč je odvisno, kakšne so možnosti povezav, s katerimi lahko tudi privarčujete. Pogosto se bolj splača odriniti iz zagrebškega, milanskega, beneškega ali dunajskega letališča, od koder imate praktično neomejene možnosti za potovanje po celem svetu. Vsekakor je priporočljivo preveriti tudi to možnost, ki se pogosto izkaže ne le za ugodnejšo, ampak tudi hitrejšo.

poceni letalske karte2

Nekaj trikov, na katere niste sploh pomislili

Med spletnim iskanjem bodite prilagodljivi glede datuma odhoda. Če ste preveč fiksno odločeni na točno določen datum, od katerega ne nameravate odstopiti, poskusite v iskalniku nastaviti datum za nekaj dni pred ali po načrtovanim odhodom. Pogosto je namreč poceni letalska karta na voljo ob nekih določenih dneh v tednu, zato se le poskusite prilagoditi.

Zanimivo je tudi to, da so številni ponudniki svoje spletne platforme opremili z različnimi načini sledenja vaše spletne aktivnosti. To so tako imenovani piškotki. Z njimi si lastnik spletnega mesta pomaga pri prepoznavanju uporabnikovih potreb. Če tako pogosto v nastavitvah nastavite nek znesek, lahko ponudnik odreagira z višjo ceno. Priporočamo, da zato pred iskanjem svoj brskalnik nastavite v prikrit način delovanja oziroma ‘incognito’. Tako med vašim brskanjem ponudnik ne bo mogel slediti vaši zgodovini pregledovanja strani.

poceni letalske karte

Izkoristite lahko akcijske ugodnosti

Zelo ugodne pa so tudi nekatere tedenske akcije potovanj, v katere je vključena tudi namestitev na izbrani lokaciji. Tako je lahko v eno ponudbo vključena poceni letalska karta, namestitev v dvoposteljni sobi in prevoz na letališče iz zbirnega mesta.

Ker gre za skupni odhod skupaj z drugimi dopustniki, imate zagotovljen zasebni prevoz za celo skupino do odhodnega letališča, izkoristite lahko tudi možnost najema skupnega vozila, predvsem pa vam ni treba čakati na letališču ob odhodu oziroma prihodu.