šport in prosti čas

Vadbene klopi so najboljša investicija

Sedaj, ko so številni fitnes centri zaprti in je veliko ljudi prisiljenih telovadit doma, se je povečala tudi prodaja tovrstnih naprav. Med najbolj priljubljenimi so še vedno vadbene klopi, saj zaradi svoje fleksibilnosti omogočajo, da na njih delamo zares široko paleto različnih vaj. Prav zato so vadbene klopi eden najbolj nepogrešljivih elementov domačega fitnesa. Če se že morate odločiti za nakup ene od telovadnih naprav, je prav ta verjetno tista, ki predstavlja daleč najboljšo investicijo. Za več info obiščite spletno stran: https://www.fitnesshop.si/bench-in-druge-vadbene-klopi

 

Vsestranske vadbene klopi lahko uporabimo za številne vaje

vadbena klop

Vadbene klopi, ki jim s tujko priljubljeno rečemo tudi bench, so zares primerne za nešteto telovadnih vaj. Na njih lahko delate tako trebušnjake, sklece, dvige kot tudi številne druge vaje. Za namigi lahko pobrskate tudi na internetu, ki je prava zakladnica domačih telovadnih vaj.

Glavna prednost vadbene klopi pa ni njena vsestranskost, temveč njena majhnost in praktičnost, saj jo po končani vadbi lahko zelo enostavno pospravimo v kot ali zložimo pod posteljo. Zaradi tega jo lahko uporabljajo tudi ljudje, ki imajo doma zelo malo prostora. Pa brez skrbi, strokovnjaki za fitnes naprave zagotavljajo, da jih je zelo enostavno montirati. Prav tako jih boste zelo enostavno prilagodili glede na svojo velikost ter želeno težavnost.

 

Katere vaje so najbolj primerne

Fitnes instruktorji pravijo, da so vadbene klopi izjemno pomembne pri pridobivanju mišične mase in izgubljanju telesne maščobe. Ker jih je mogoče prilagajati, lahko z njimi treniramo praktično vse skupine mišic. V nadaljevanju je nekatere izmed njih možno tudi nadgraditi ter jim dodati denimo naslonjala ali pa kavlje kamor zataknemo noge, kadar delamo trebušnjake. Prav tako lahko svoj bench nadgradite s stojali za uteži, kar pomeni da lahko zelo enostavno gradite tudi prsne mišice. Svetujemo vam, da začne z osnovno opremo, ki jo potem po potrebi dopolnjujete. Sami boste najbolje vedeli katere vaje vam najbolj odgovarjajo in katere mišice želite sčasoma dodatno ojačati.