dom in vrt

Vsestranski premazi za les

Izdelki iz lesa resnično prinesejo v dom vso domačnost in udobje, ki ga lahko izkoristimo. Ker pa je les naraven material, ga je treba ob redni uporabi tudi primerno zaščititi pred predhodno izsušitvijo in zunanjimi vplivi. Da bo preventiva dolgotrajna, pa bodo poskrbeli samo premazi za les, ki so kakovostni in učinkoviti za to vrsto materialov.

Za kakovostno izbiro zaščit vam priporočamo, da pobrskate po spletnih straneh, ki ponujajo dodatke za les, kot je to npr. https://www.silvaprodukt.si/premazi-za-les-silvanol-lazura-b.

premazi za les3

Uporaba

Premazi za les so namenjeni uporabi za domačo in profesionalno rabo za:

  • balkonske ograje,
  • vrtne garniture,
  • vrata,
  • okna,
  • fasadne obloge,
  • otroška igrala,
  • vikende,
  • napuščaje in podobno.

Silvanol lazura B je akrilni izdelek na vodni osnovi, ki skrbno obarva leseno površino tako, da ne prekrije teksture lesa ter ji onemogoči vdor vode. Tako les ohrani svojo estetsko toplino in vrednost. Na voljo vam je kar 40 različnih odtenkov ter embalažne enote s količino 0,8 kg, 5 kg, 10 kg ali 20 kg.

premazi za les2

Kako pa s premazi za les zavarujemo razne površine?

Enostavno akrilne premaze za les s čopičem nanašate na čist, suh in obrušen les. Dobro je, da to delate zunaj, da se izogibate direktnemu soncu ali megli, ter da se temperatura giblje od 15°C do 22 °C. Med posameznimi nanosi barve les sproti obrusimo s finim brusnim papirjem. Če ščitite izdelke, ki bodo stali zunaj, jih lahko izpostavite zunanjim vplivom komaj po zadnjem nanosu, ko preteče 6 ur.

Priporočamo vam, da zunanje površine predhodno zavarujete s kakšnim osnovnim prekrivnim elementom in nato nanj nanesete barvnega. Minimalni nanos za to, da bo barva, kot se šika, znaša od 200 do 250 g/m2, kar pomeni, da je treba površino obdelati vsaj 2-3x.

Ne veste, koliko bi ga potrebovali za prekritje določenih izdelkov? Za 4-6 m2 površine boste za več nanosov, potrebovali 1 kg Silvanol lazure B.

Premazi za les so različni, zato je pomembno, da izberete kakovostnega in ga ob redni uporabi varno nanašate na primerne izdelke. V primeru, da bi za izbiro potrebovali pomoč, z veseljem povprašajte izbrane strokovnjake.