Vzorčaste stenske ploščice so nazaj!

Leta minimalističnih trendov, čistih linij in monotonih barv ponovno prekinjata igrivost in vzorci. Pri opremljanju domov so spet v ospredju barvne in vzorčaste stenske ploščice različnih oblik in velikosti. Največkrat so stenske ploščice nepogrešljive v kopalnici ali kuhinji, zanimivi vzorci pa prijetno poživijo tudi druge prostore v stanovanju. Zanje se odločamo zaradi trpežnosti in vodoodpornosti, hvaležne pa so tudi za čiščenje. Sodobne stenske ploščice z vzorčastim videzom v kombinaciji z enobarvnim pohištvom ustvarjajo zelo dekorativne prostore, vašemu domu pa dajo pridih edinstvenosti. In ravno nekaj tako majhnega je dovolj, da popolnoma spremenite bivalni prostor in mu vdahnete dušo, da postane kraj, kjer se boste počutili domače in udobno.

stenske poščice v kuhinji

Stenske ploščice popestrijo vaš dom

 

Klasične stenske ploščice so pravokotne in kvadratne oblike. Lahko pa si dopustite nekaj ustvarjalne svobode in se odločite za šesterokotno obliko ali mozaik, ki brezčasno klasiko interpretirata na sodoben način, odlično pa zadovoljuje tudi potrebe sodobne arhitekture. Kombinacija enobarvne in vzorčaste keramike daje edinstven končni videz, številne možnosti kombinacij barv, materialov in oblik pa omogočajo, da keramika služi kot ozadje za elegantno oblikovanje prostorov. Predvsem mozaiki se največkrat uporabljajo kot vizualni dodatek h klasični keramiki v kopalnici ali kuhinji, vse pogosteje pa uporabljajo tudi kot celovita stenska obloga. Pri oblikovanju keramike so postali ustvarjalni tudi proizvajalci, saj so k razvoju tehnologije izdelave keramike dodali tudi različne izglede, na primer mozaike v imitaciji lesa, HD mozaike, lesene mozaike, kamnite mozaike ter celo inox mozaike.

mmozaik ploščice v kopalnici

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri keramike?

  • Struktura – gladke so odlične za čiščenje, vendar manj primerne za tla, strukturirane z reliefom pa imajo boljši oprijem
  • Material – stenske ploščice so največkrat izdelane iz keramike ali gline, vse bolj priljubljene pa so tudi steklene in tiste iz naravnega kamna
  • Barve – izberite barve, ki so vam všeč in upoštevajte nenapisano pravilo »manj je več«
  • Velikost – aktualni trend obsega dva ekstrema, izjemno velike ali izjemno majhne ploščice. Z manjšimi imate več možnosti za doseganje viuzalnih efektov.
  • Vzorci – previdni bodite pri manjših prostorih, kjer se lahko zgodi, da vam vzorci še dodatno pomanjšajo prostor.